Ο Ελληνικός γύρος είναι ένα δημοφιλές “γρήγορο φαγητό” φτιαγμένο με φέτες μαριναρισμένου κρέατος, τυπικά χοιρινό η κοτόπουλο. Ένα τέτοιο γεύμα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Το κλειδί στον νόστιμο γύρο είναι τα υψηλής ποιότητας κρέατα με την κατάλληλη μαρινάδα μπαχαρικών και βοτάνων.
Για να τυλίξουμε όλη την χαρά και την ευτυχία του κόσμου σε μία κόλλα χαρτί θα χρειαστούμε ψημένο, ψιλοκομμένο σε πίτα,κυπριακη,αραβικη,η σε ψωμακι συνοδευομενο, απο φρεκοκομμενο κρεμμυδι, φετες ντοματας, κετσαπ, μουσταρδα,
Επισης μια καλη επιλογη ειναι η μεριδα, η οποια και συνοδευεται απο φρεσκοκομμενο κρεμμυδακι, τζατζικι και τραγανες τηγανητες πατατες.
Ο γύρος είναι ένας νόστιμος και βολικός τρόπος να απολαύσεις ένα ωραίο γεύμα στο πόδι είτε σε κάποιο φεστιβάλ, σε διάλειμμα από την δουλειά,μια εναλλακτικη καθημερινη λυση αποφυγης μαγειρεματος, ο γύρος είναι μια έξοχη επιλογή!